Pages


Castle season 5 premier♥

lundi 17 septembre 2012

Az utolsó közös munka 1.

Hali. :) 

Egy újabb írás, címe: Az utolsó közös munka. Kicsit figyelemfelkeltő, nemde? :D A második évad végétől kezdődik, Castle nem jelentkezik, Beckettet pedig kétségek gyötrik. Josh egy egyszerű udvarló! ;)

 1. fejezet 

Kate Beckett mereven nézte a mellette lévő üres széket, ahol lassan már négy hónapja nem ült senki. A nyomozónő ezen kívül néha-néha a mellette heverő telefonra kapta a tekintetét, ami az istenért se akart megszólalni. Legalább, ha egy új ügybe hívnák... addig se gondol a marconán jóképű íróra, akinek már egy hónapja jelentkeznie kellett volna.
Néhány asztallal odébb Espo és Ryan komor tekintettel nézték Beckett nyomozót. Nekik is hiányzott az író, Caslte fényt hozott komor mindennapjaikba. Amióta a férfi elment, minden olyan mint régen, mielőtt megjelent volna, talán még rosszabb. Sokkal rosszabb.
- Talán még Hamptonsban van - nézett Ryan barátjára. Akaratlanul is hangosabbra sikeredett a mondat, Kate meghallotta. Felkapta a fejét és az Őt bámuló két férfira nézett.
Javi keze automatikusan mozdult, nagy ütést mérve Ryan tarkójára, aki felnyögött fájdalmában és meglepettségében.
- Kétlem - súgta, Ryannél jóval halkabban Javi. - Holnap lesz a könyvbemutatója, amire minket nem hívott meg!
- De...
Beckett éppen elcsípte Javi utolsó mondatát. Furcsa szorulást érzett a mellkasában..., alig kapott levegőt, de ezt nem mutatta. 
Castle minden bizonnyal a második ex feleségével van, és élvezi az őrsön kívüli életet. Csak azt nem értette, hogy akkor mire volt jó ez az egész a férfinak. Miért lépett az életükbe, hacsak úgy kilép? Egyszerűen? Egy szó nélkül! Amikor megígérte, hogy visszatér!
Kate nagyon dühös volt az íróra, legszívesebben felkereste volna és...
- Chh - nyögte Kate, majd felpattant, de ugyanabban a pillanatban megszólalt a telefon. Javi és Ryan azonnal cselekedett, a nyomozónő asztalához siettek. 
Beckett bizonytalanul nézte a készüléket.
Vajon Ő hív? - gondolta reménykedve. Nyelt egy hatalmasat majd a készülékért nyúlt. - Beckett - szólt bele bizonytalanul.
- Kate? - Castle hangja fogadta a másik oldalon. A szíve hevesebben kezdett verni, felforrósodott a teste és megnyugodott. 
- Hmm... az eltévedt író hazatért? - gúnyosan csattant a hangja.
Javi elmosolyodott, Ryan pedig a levegőbe boxolt örömében. Természetesen mindkét társától kapott egy-egy furcsa pillantást.
- Sajnálom, hogy eddig nem hívtalak - sóhajtotta bűnbánóan Castle. Olyan hosszú idő után, végre ismét beszélnek és ez mindkettőjüknek fontos pillanat volt. - Beszélnem kell veled, Kate!
- Oké - ejtette lassan a szavakat a nyomozónő. Volt valami a férfi hangjában amit nem értett. Furcsa volt.
- Eljönnél a holnapi könyvbemutatómra? - kérdezte bizonytalanul az író. - És természetesen mindenki meghívott az őrsről!
Kate elmosolyodott, az utolsó mondatában felfedezett egy kis gyermeteg humort. Ez már nagyon hiányzott neki, és biztos volt benne, hogy másnak is. Javira és Ryanra sandított, a két férfi természetesen őt bámulta, válaszokra várva a telefonbeszélgetés után.
- Én mindenképpen ott leszek! - biztosította a férfit.
A vonal végében egy megkönnyebbült sóhajt hallott.
- Remek! - örvendezett az író, majd hozzátette. - Aztán csini ruhába gyere!
Beckett elhúzta a száját, aztán elmosolyodott és a fejét kezdte csóválni.
- Te sose változol! - Hál' istennek! - tette hozzá gondolatban.
- Ahogyan te se, Kate! Akkor holnap!
- Holnap - ígérte Beckett. Egyszerre tették le a telefont. Mindkettejük szíve megdobbant a tudattól, hogy hosszú idő után, holnap újra láthatják egymást.
Visszahuppant a helyére, majd mosolyogva az író üresen álló székére pillantott. Már kevésbé érezte azt a nyomasztó ürességet - amit általában, amikor a székre pillant.
Ryan épp érdeklődni akart, amikor a telefon ismét megszólalt.
Beckett sejtette, hogy nem az író hívta vissza, lélekben már felkészült egy újabb gyilkossági ügyre, ami épp jókor érkezett...
- Beckett - szólt bele határozottan. Néhány szót váltott a felettesével, majd a két férfira pillantott. - Egy újabb gyilkosság! Indulás! - Adta ki a parancsot.
Sejtette, hogy hamarosan rákérdeznek, miről is beszéltek a rég látott íróval.

~FOLYT.KÖVI.~

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire